Att välja assistansbolag är en djungel.

Inom denna bransch lovas guld och gröna skogar av assistansförmedlare och assistansbolag som finns runt om i landet. Tyvärr lever få av dessa upp till det som lovas.

Det finns många frågor för er som ska välja ett assistansbolag. Det är viktigt att ni får bra och ärliga svar. För oss är det en självklarhet att ni kommer med frågor, vi förväntar oss det.

Vad är bäst att välja, ett litet eller ett stort assistansbolag? 

Vi är det lilla assistansbolaget i Sundsvall, lätta att nå, engagerade och familjära. Hos oss kommer ni uppleva att vi vet vem ni är när ni ringer eller vi träffas personligen, ingen är ett kundnummer eller anställningsnummer hos oss. Dem flesta av våra kunder har haft stora bolag men upplevt att dem bara varit en  kund i mängden och inte blivit sedda eller blivit lyssnade på.

Lever assistansbolaget upp till vad dem lovar? 

Vi somnar gott om natten i vetskap om att vi vet att vi gjort det där ”lilla extra” för våra kunder och personal.

Vad har ägarna för ambitioner med företaget?

Vår ambition är att bli det bästa assistansbolaget. Vi har för avsikt att fortsätta vara det lilla bolaget, detta för att vidhålla den kvalité vi anser är varje kunds rättighet.

Hur kommer det sig att ägarna är i branschen? 

Efter flera års erfarenhet inom vård, omsorg samt att vi haft nära anhörig som levt med personlig assistans så kändes det helt rätt att starta ett privat assistansbolag. Vi ville kunna påverka en annan persons vardag till det bättre.

Hur bedriver ni assistansen?

Assistansen ska utformas efter kundens behov, vi är inte nöjda förrän vi levt upp till kundens förväntningar. 

Hur lång uppsägningstid har ni?

Vi har endast en månads uppsägningstid. Många bolag i denna bransch har 3 månader vilket vi anser är att ”kedja” fast kunden. Om en kund inte trivs med sitt assistansbolag måste dem kunna gå vidare utan att hållas kvar längre än nödvändigt.

Vad är er erfarenhet av olika funktionsvariationer?

Vi har kunder med olika former av funktionsvariationer. MS, ALS, Stroke, Autism-asperger, Retts, Alzheimers, Ataxi, Utvecklingsstörning, Parkinsons, Förlamning m.m. Vi har både barn & vuxen ärenden.

Oavett vilket assistansbolag ni väljer önskar vi er all lycka! / Micke & Anki på Molnet